View unanswered posts | View active topics
| Author |
Message |
|
vjdzonny
|
Post subject: Dzonny Opel Astra F Posted: 17.01.2010. 21:12 |
|
|
Sveiki visiem! Opel pulciņā jau esmu kādu laiciņu, tad nu izdomāju ka par savu Opeli arī varētu šo to rakstīt. Manā īpašumā ir Opel Astra F 1993gada 1.4i (C14NZ) maizais motorīts 60hp Pie manis tas nonāca 2007 gada decembrī pēc tam kad negaidīti pazaudēju darbu un paliku bez auto. Auto ir bez liekām ekstrām vienīgās ko varētu par tādām nosaukt ir lukturu augstuma korekcija, mehāniskā lūka un displejs panelī kur rāda datumu un pareizu laiku  nu jā un 2009 gada vasarā pašrocīgi uzstādīts elektriski vadāms logs vadītāja pusē. Nav ne ABS, ne stūres pastiprinātāja, ne kondiškas, karoč nekādas liekas elektronikas. Vizuāli šur tur ir rūsa, redzama pie bākas vāciņa un priekšējā haubē, bet tā citur uz virsbūves nekur ārā tā nelec pat arkas izskatās vēl labi  Kopš tas ir manā īpašumā, tas ir remontēts un skrūvēts diez gan daudz, bet tā jau kalpo labi protams ar izņēmumiem kad autiņam uznāk melnās dienas  ir bik pārkrāmēts motors dēļ norautas zobenes un vēl visādi darbiņi ko pats esmu paveicis. Nu jā uzreiz visu 2 gadu garumā sadarīto atcerēties ar nevaru, bet gan jau ar laiku k-ko te iedrukāšu te, kas un kā un lūgšu padomus  pie darbiem.  Biledes drīz a salikshu ar pirmo reizi sanāca baigās tapetes  Nu pie pirmās reizes pagaidām arī pietiks! 
Last edited by vjdzonny on 18.01.2010. 20:18, edited 2 times in total.
|
|
| Top |
|
 |
|
ulvis16
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 18.01.2010. 11:07 |
|
|
sveicinats pulka.. 
|
|
| Top |
|
 |
|
vjdzonny
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 24.01.2010. 13:59 |
|
|
Nu tā, bij jau maza aizdoma ka šīze motorā briest, jo uz eļļas vāciņa sāka parādīties puņķis un šorīt arī izbeidzās  Problēma tāda no rīta smuki pieleca, lai arī uz rīta pusi visi -28 grādi te bij. Pasildīju pār minūtes un braucu pechka izslēgta nu kādus 3km nobraucu, skatos jau kaadi 80 grādi motoram. Rauju vaļā pečku a siltuma nav nobraucu vēl 2km un motoram jau visi 100 grādi nu neko metu mierā domāju k-kur aizsalis tosols, lai arī man tur sagāzts k-kāds koncentrāts vēl vakar no rīta skatīju salt nemaz tas netaisījās. Mēģinu raut vaļā tosola bačoku a tur nenormāls spiediens sakāpis. Rāvu vaļā tapēc ka jau radiatoram pa galiem sāka spiest garām, karoch trubas bij izturīgākas par pašu radiatoru. Nu īsumā secinājums viens, droši vien ir izbeigusies galvas blīve jo kad uzgāzē tā smuki saburbuļo bachokā Taga man ir visādi varianti ko iesākt ar opeli: 1) Tolmets (Bet īsti negribas jo pirms TA diezgan daudz ieguldīts ritošajā un izplūdē)  2) Pārlasīt to pašu motoru pilnīgi visu (pie iepriekšējās pārlasīšanas tikai galvu pārkrāmēju, taga prasās arī šāles jo k-kas labi detoneeja pie slodzes) 3) Iekrāmēt citu motoru 1.8l vai 2.0l (Bet pagaidām nav īsti skaidrs ko varēs salāgot ko nē. Tā kā manam arī sajūgs un kārba iet uz beigām tad šitas variants būtu labs, paķert citu ejošu motoru ar kārbu un visiem pārējiem loriņiem) 4) Noslīpēt galvu jaunu blīvi un iespējams arī radiators un braucu kādu laiciņu bez bēdu. 5) Pārsēžos uz citu auto un šito atstāju rūsai par prieku garažā Nu tādi mani Opelista pārdzīvojumi šorīt!
|
|
| Top |
|
 |
|
astris
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 24.01.2010. 14:36 |
|
|
viennoziimiigi 3 variants!!  sameklee labu c20ne un kraamee tik ieksaa.. man arii agraak bija 1.6 iekraameeja 2.0. naacaas mainiit - radiatoru, stuures pastpr suukni, degvielas suukni, pravodku, bremzes (kuras nav nomainiitas) kaarbu - F13 der F16; f20. man ir f13. pie 100 km/h 3000 apgr 
_________________ Opel Power.
|
|
| Top |
|
 |
|
ozja
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 24.01.2010. 15:46 |
|
|
astris wrote: viennoziimiigi 3 variants!!  sameklee labu c20ne un kraamee tik ieksaa.. man arii agraak bija 1.6 iekraameeja 2.0. naacaas mainiit - radiatoru, stuures pastpr suukni, degvielas suukni, pravodku, bremzes (kuras nav nomainiitas) kaarbu - F13 der F16; f20. man ir f13. pie 100 km/h 3000 apgr  A kurai ir garāki robi?
|
|
| Top |
|
 |
|
astris
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 24.01.2010. 16:09 |
|
|
ozja wrote: astris wrote: viennoziimiigi 3 variants!!  sameklee labu c20ne un kraamee tik ieksaa.. man arii agraak bija 1.6 iekraameeja 2.0. naacaas mainiit - radiatoru, stuures pastpr suukni, degvielas suukni, pravodku, bremzes (kuras nav nomainiitas) kaarbu - F13 der F16; f20. man ir f13. pie 100 km/h 3000 apgr  A kurai ir garāki robi? logjiski spriezhot, man liekas, ka F20 
_________________ Opel Power.
|
|
| Top |
|
 |
|
vjdzonny
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 24.01.2010. 19:41 |
|
|
|
Vēl īsti neesmu izdomājis ko darīt ar auto, bet ir variants pārkrāmēt šito pašu motorīti, jo finansiāli citu motoru un kārbu uz doto brīdi pacelt nevarēšu.
Ir daži neskaidri jautājumi.. Galva jau droši vien būs jāslīpē ne? un pēc tam cik biezu bliivi vajadzees? galvas skrūves jaunas vai vecās atstāt? (bet šitā, jau kopsh pie manis autinjsh, buus 2x kad celshu nost galvu) nu jā lai slīpētu galvu arī ieplūde izplūde jāskrūvē nost un tur ar tad pēc tam jaunas blīves vajadzēs beigās tomēr tā pa savāksies summiņa Vēl vācu info par visu štruntu cenām blēves, eļļa, filtrs, radiators utt finases ir ļoti ierobežotas tapēc arī tā..
|
|
| Top |
|
 |
|
atspere
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 24.01.2010. 19:47 |
|
|
astris wrote: ozja wrote: astris wrote: viennoziimiigi 3 variants!!  sameklee labu c20ne un kraamee tik ieksaa.. man arii agraak bija 1.6 iekraameeja 2.0. naacaas mainiit - radiatoru, stuures pastpr suukni, degvielas suukni, pravodku, bremzes (kuras nav nomainiitas) kaarbu - F13 der F16; f20. man ir f13. pie 100 km/h 3000 apgr  A kurai ir garāki robi? logjiski spriezhot, man liekas, ka F20  F16  ar pareizo burtiņu!
_________________ Powered by c20xe
|
|
| Top |
|
 |
|
mehanikis
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 24.01.2010. 19:49 |
|
| Dedzinātājs - amatieris |
 |
Joined: 26.06.2008. 21:53 Posts: 3639 Location: Krāslava>Rīga>RTK kojas
|
skaitās pareizi slīpēt, par vārstiem neaizmirsti-tev tur patēriņi nebūs lieli, tik vienu dienu pasēdēsi un paslīpēsi, pasta nebij dārga, blīves jau pareizāk būtu nomainīt, bet var mēģināt arī bez tā, skrūves pareizi būtu nomērīt, vai garumi atbist normai, tad var vecās bliezt, dīzeļiem gan jāmaina uz jaunām nedomājot cik esmu lasījis, garantina būtu labāka uz jaunām detaļām  blīve tā pati, jo tur pavisam biku nograuž no galvas tas maksā ap 10-15Ls
_________________ C20XE, xe, xe, xe, xe, xe
|
|
| Top |
|
 |
|
vjdzonny
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 24.01.2010. 21:31 |
|
|
Nu ja pagaidām esmu sarēķinājis izdevumus aptuveni +/-60Ls bez radiatora. Tā kā droši vien iepērkoties pie čomiem sanāks vēl ietaupīt uz draugu atlaizhu rēķina  nebūs tik traki. aaa kā tur īsti ir ja pēc tam sadomāju turpināt piečinīt motoru nomainīt gredzenus un šāles. To no apakšas varēs izdarīt neaiztiekot galvu?? (vnk nekad neesmu tik traki jaucies pa motoriem neesmu jau auto mehāniķis) Taga tik jāgaida siltāks laiks vai jāapgreido garaža ar apkuri  Labi ka ir neopelis mučai nocelts vismaz ir ar ko pārvietoties
|
|
| Top |
|
 |
|
Rolands
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 24.01.2010. 23:03 |
|
| Opel Astra |
 |
|
noņem galvu un noskaidro kāpēc jāņem nost jau 2x lai pēc mēneša nav tas pats jādara 3x. Kas 1x netika izdarīts pareizi un tad jau varēs domāt ko ar to visu darīt tālāk. nezinu kā šitam motoram , bet parasti galvu var noņemt kopā ar kolektoriem. Un ja pie noplūdes vainīga tikai galvas blīve. Tad pa vienkāršo > jaunu galvas blīvi virsū un viss. Cik saprotu mūžam braukt ar to motoru tev īsti neinteresē. klaņu šāles var nomainīt no apakšas galvu neaiztiekot. virzuļu gredzenus tur gan galva jāņem nost.
| Top |
|
 |
|
vjdzonny
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 24.01.2010. 23:34 |
|
|
|
1x galvu ņēmu nost pirms 2 gadiem kad neveiksmīgi norāvu zobeni un sasitu vārstus lupatās, es domāju ka neko nepareizi tur nevarēju salikt vienīgi man nepatika ka pēc tam parādijās baigā detonācija un spiediens kartera ventilācijā karoch mana doma taada ka gar gredzeniem nospieda garaam uz karteri un tālāk uz augshu, bet taa jau gaaja normaali viss. vēl jau nezinu vai tieshaam bliive vainiiga bet it kaa jau nekas cits nevareetu buut buus jaaparauj galva valjaa tad noskaidroshu
nu jaa baigi daudz ar shito motoru negribas vizinaaties bet vismaz lai kaadam laikam pietiek. jaa bet vai es bez sliipeeshanas tieshaam varu iztikt? man k-kaa neliekas.. var var ar kolektoriem noraut kopaa
|
|
| Top |
|
 |
|
Rolands
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 24.01.2010. 23:48 |
|
| Opel Astra |
 |
|
|
| Top |
|
 |
|
vjdzonny
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 25.01.2010. 20:26 |
|
|
Labi bik laikam pārspīlēju teikdams "baigā detonācija" nu dotonēja pie slodzes piemēram ar 3sho robu braucot kalnā uz maziem abarotiem vārstus īsti vainot negribu tur smuki viss tika salikts vienīgi kompensatorus gan visus jaunus nesaliku toreiz Nu jā laikam jau vispirms galva kārtīgi jāizpēta jo man jau te chomi ar šodien sabaidīja par plaisām  motors ar īsti nav pirms tam baigi vārijies ja nu vienīgi vasarā Rīgā kadreiz sastrēgumā bet baigi augstās temp nav bijushas
|
|
| Top |
|
 |
|
vjdzonny
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 27.02.2010. 13:08 |
|
|
Nu beidzot saņēmos un nocēlu nost motoram galvu, bet abloms jo blīve vesala bij. Plus vēl nolauzu vienu vārstu vāka skrūvi un k-kā netīšām salauzu zobsiksnas platmsa aizsargu  laikam nebij īstā diena kad pa garažu dzīvoties. Tad taga mani moka jautājums kas tad bij par cēloni ka atspieda radiatoram galus un bačokā bij tāds spiediens un negāja kāds no cilindroem toreiz. Vēl par ko brīnijos bij baigais piedegums uz virzuljiem un vaarstiem viss melns pamatiigā kārtā. Tas mosh ibio piedevas darbs? vai arii no kartera ventilaacijas eļļu pa daudz kurinaajis.. Nu jaa mosh galvaa vai blokaa k-kur plaisa.. Procesaa.. http://foto2.inbox.lv/vjdzonny/26-02-2010-MOTORS/Photo-0559.jpg
|
|
| Top |
|
 |
|
Rolands
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 27.02.2010. 14:00 |
|
| Opel Astra |
 |
|
|
| Top |
|
 |
|
cukurinsh3
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 09.03.2010. 07:40 |
|
Joined: 08.05.2009. 07:50 Posts: 255 Location: Jelgava, Tukums, Milzkalne, Riiga
|
aizved uzbaudi galvu un tad tev viss būs skaidrs 
|
|
| Top |
|
 |
|
vjdzonny
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 10.03.2010. 00:19 |
|
|
aha cik maksaa paarbaude?  tad jau leetaak buus panjemt donoru un lieki nekjeepeeties ar lauzni.. Vēl domāju ko darīt Pagaidām ceru atrast kādu piemērotu donoru, ja ne tad činīs šo pašu
|
|
| Top |
|
 |
|
vjdzonny
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 16.03.2010. 19:37 |
|
|
Joprojām meklēju donoru par sakarīgām naudām! Ir daži eksemplāri atrasti bet klucis ko braukt pakaļ.. 
|
|
| Top |
|
 |
|
Rex_Saugerty
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 16.03.2010. 19:58 |
|
|
vjdzonny wrote: Joprojām meklēju donoru par sakarīgām naudām! Ir daži eksemplāri atrasti bet klucis ko braukt pakaļ..  a ko tev tieši vajag no donora? lētāk nav sameklēt vajadzīgās daļas šrotos?
_________________ bremžu latviskotais nosaukums ir mīzējsvira
|
|
| Top |
|
 |
|
vjdzonny
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 17.03.2010. 00:09 |
|
|
|
es grib uzreiz visu lai nav katru dienu jaaskraida uz shrotu kam pakalj
|
|
| Top |
|
 |
|
vjdzonny
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 31.03.2010. 23:39 |
|
|
|
Nu tā vakar/šodien pieķēros sapucēju vārstus un sagatavoju satīriju visu lai smuki var skrūvet rīt kopā. Vēl tik pa dienu uz darba rēķina jaizmoka nolauztā vārstu vāka skrūve, un tad jau pēc darba sakrāmēs atpakaļ galvu un skrūvēs klāt. vuj aimirsu sabildēt, vārsti izskatījās drausmiigi ar nenormālu piedeguma kārtu .. protams tiks mainīti arī to blīvslēgi. Nu cerams rīt/parīt rūks pēc 2 mēnešu stāvēšanas un veiksmīgas izvairīšanās no sāls..
|
|
| Top |
|
 |
|
vjdzonny
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 04.04.2010. 21:39 |
|
|
pēc pavadītas vienas nakts gažarā opelis aka ir izgājis ielās! 
|
|
| Top |
|
 |
|
aivixxx
|
Post subject: Re: Dzonny Opel Astra F Posted: 04.04.2010. 23:51 |
|
| Opel Astra |
 |